The Pervert's Guide to Cinema

  • 0


Zizek geçenlerde konferans için İstanbul'a gelmiş ve bu ziyaretten faydalanan Altyazı dergisi de onunla sinema üzerine mükemmel bir söyleşi yapmış ben derginin Aralık sayısını alıp okudum ancak şimdi okumak isteyenler ancak Altyazı dergisinin web sitesinden indirip pdf formatında okuyabilir..Ayrıca ntv'de internet sitesinde daha önce yayınlamış olduğu Zizek isimli belgeselin tam metnini yayınlamış ben hepsini okumadım ama güzel kısımları var mesela neden Zizek'in evinde Lenin'in değil de Stalin'in posteri var ordan okuyup öğrenebilirsiniz..

Zizek'in The Pervert's Guide to Cinema filminden bi alıntıyla bitireyim "Cinema is the ultimate pervert art. It doesn't give you what you desire, it tells you how to desire."

edit: Altyazı dergisinin yaptığı söyleşiden konuyla alakasız - kendimle Zizek'in benzer yönü olması ve bunun hoşuma gitmesi nedeniyle - bir anekdot ekleyeyim..

Zizek kendisiyle söyleşi yapanların beraber fotoğraf çekilmesi talebini kabul eder ancak kendi suratını görmekten nefret ettiğini söyler..bu da benden "insanın sevdiği bir insanla arasında benzerlik bulduğunda sevinmesi" durumuna örnek olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder