The Nines

  • 0



maymunlar 6, insanlar 7, koalalar 8,avatarlar - bir nevi evrimin bir üst basamağına çıkmış olanlar - 9 tanrı ise 10 numara..the nines denen film de işte bu 9 numaralardan birinin evren yaratma oyununu , kendi mükemmeli arayışını anlatıyor - arada reset çekmelerinde milyarlarca insanı da uçurduğunu saymazsak hoş bir uğraş.4000 yıl süren uğraşın, yaratılan 90 versiyon dünyanın sonunda ,sevgilisini - bir nevi bilgisayar oyunu bağımlılığı gibi- çekip almak isteyen bir başka 9 numara hatun geliyor bize yansıyan kısımlarda.bunlar öpüşüyor felan öyle ilerliyor hikaye..

çeşitli rollerinde defalarca gıcık olduğum velet oyuncu Dakota Fanning'in bir kardeşi olduğunu da bu filmle keşfetmiş bulunuyorum.başroldeki Ryan Reynolds'u farkında olarak ikinci izleyişim ,memnun kaldığımı söyleyebilirim.son hikayede sakallı haliyle ormanlarda gezmece yaptığı sırada lost adasına düşse lan bu diye düşünmedim değil..

film bilim kurgu olunca alt metinler çıkarmak mümkün olabiliyor hikayelerden ancak saf bilim kurgu gözüyle izlemenin daha keyifli olduğu kanaatindeyim.yok burda yönetmen kime seslenmiş ,filmin teması , aslında söylemek istediği.. gibi düşünceleri önemseyememişimdir zaten böyle filmlerde.

hem yukardaki paragrafı yazıyorsun hem de her bölüm sonrası lost üzerine konuşmaya bayılıyorsun bu ne yaman çelişki ?

Evet.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder