Sesli Düşünüyorum : Yaprak dökümünün çağrıştığı

  • 0
Yaprak dökümü denen güzide yapımı izliyordum da leyla ilen saf -hani o grafiker olan- kızı benim çıktığım yokuştan iner görünce heycanlandım. aklıma -lisede- ikisi de çalışkan olup beraber takılan sınıfın -nerd deniyor ingilizcede sanırım- kızları geldi aklıma. mesele beraber takılmaları değil de bazı derslerde birbirlerini konuşturuyorlar diye ayrı ayrı oturmalarıydı. üzerinden yıllar geçmiş olsa da en ufak şey bile bana bunu hatırlatır, ilkokul aşkımı veya aldığım madalyaları -mahalleler arası turnuvada altın karmaya girme başarısı da unutulmamalı- değil de bu kızlar gelir. ne biçim insanlardınız siz, noldu peki..

In Bruges

  • 0


bilmemkaçıncı geleneksel bizim evin ödülleri töreninde en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödülleri -ki colin farrell aldı ancak yoğun programı nedeniyle törene katılamadı, onun yerine ödülü filmde de kendisine eşlik eden güzel hanımefendi aldı- In Bruges aldı. kim demişse ki gelin millet bruges'de film çekelim deyü, kim yazmışsa hikayeyi iyi etmiş, gayet sade, güzel bir film hediye etmiş bana.

Başrollerde colin farrell ilen brendan abimizin yarattığı irlandalı etkisi ile oluşturulan ara kesitler filmi - benim için - çok çok eğlenceli kıldı. (bkz: irlandalı etkisi) (bkz: içimizdeki irlandalılar)

özellikle colin farrell'ı miami vice gibi saçmalıklardan sonra böylesine bir filmde görünce şaşırdım amma artık bu filmin hatrına yeni işlerini de beklemeye başlarım. son sözüm taksonomculara ingiliz/irlandalı/iskoç aksanıyla konuşulan içinde komedi unsurları barındıran aksiyon filmlerine -ayrıntılı tanım için bkz: guy ritchie- özel bir tür adı koyun da ona göre ben de izleyeceğimi bileyim. iyi geceler, iyi şanslar.

Revolutionary Road

  • 0
Sam Mendes abinin sinema filminlerini de izlemiş biri olarak ayaklarım kendiliğinden götürdü beni revolutionary road'a. az çok filmin neden bahsettiğini gitmeden de çevremden duymuş idim. her ne kadar bir american beauty etkisi bulamıyacağımı bilsem de sağlam bir orta sınıf eleştirisi bekliyordum. beklediğimi de buldum.

ara not:kate winslet'i film boyunca nedensiz yere naomi watts sanmam da ilginç bir anımdır. kate'i daha çirkin bellemişim kafamda demek.

hayallerin notu: filmden sonra içimden orta anadolu'nun parisi ılgın'a yerleşmek gelmedi değil.

dip not: mahallenin delisi rolünde ortalıkta gezinip en doğruları söyleyen arkadaşta, mahallenin muhtarlarında şarkılı türkülü toplumsal mesaj veren deliyi gördüm bir an.