İfşa-i Umumi

  • 0


Hatun vokal kontenjanından empiüç çalarımda kendine yer açmış Norveçli folk metal grubu Lumsk, bu sefer güldürmedi, norveç medyasında infiale neden oldu. Yukarıda kopi peyst edilen fotoğrafın forumlarda dolaşmaya başlaması ve google resim aramasında lumsk diye aratınca ilk sayfada gelmesi üzerine fark edilen gülmeli poz vak'ası Lumsk grubunun ve Norveç metal camiasının itibarında büyük yaralanmaya neden oldu.

Olayın etkileri balkanlar üzerinden yurdumuza kadar geldi ve bu gülmeli pozu nedeniyle ne yazık ki bu yılki metalciler toplantısına da davet edilmedi. Devlet Bahçeli'nin yorumsuz kaldığı habere göre, grup her ne kadar bu pozun Norveçlilerin Constitution Day kutlamaları kapsamında verilmiş münferit bir olay olduğu konusunda diretseler de inandırıcı bulunmadılar ve blue jean metalcisi olarak suçlanmaktan kurtulamadılar.

Peki bundan sonra ne olacak..

En son 2007 yılında Det Vilde Kor - nasıl olur demek yani google translate sağolsun- isimli bir albüm çıkaran grubun bundan sonra kuzey dillerinde albüm çıkarma lisansı elinden alındı. Ayrıca herhangi bir dilde ve herhangi bir ülkenin mitolojik öğelerini içeren sözler yazmaları da yasaklandı. Kimi bu kararların yerinde olduğunu belirtirken, kimi dinleyiciler de kararların ağır olduğunu belirterek, artık grubun tek şansının yurovizyona girmek olduğunu belirten tweetler gönderdiler.

Det Vilde Kor güzel mi?

Evet, güzel müzik ve güzel vokal içeren bir albüm bu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder