Dağların Kıyıya Paralel Uzandığı Şehir, Atina #2

Dağların Kıyıya Paralel Uzandığı Şehir, Atina #2

  • 0
Merdivenleri ağır ağır çıkacağım zamanlara var daha, ben hala üçerli beşerli indiğim merdivenleri, anahtarı unuttuğum için ikişerli çıkma evresindeyim hayatın..
Giyecek konusunda pek değil ama, yiyecek konusunda pazarda dolaşmak, birşeyler almak her zaman hoşuma gitmiştir. Sağolsunlar pazarcılar federasyonu da genelde yaşadığım yerlerin yakınlarına kurdular tezgahlarını. Sanırım onlar da bana karşı boş değil.. Son üç - dört yıldır pazar günüm pazartesi olarak sabitlendi, mevsim de yaz olunca kesmece karpuzumu almadan eve gelmiyorum pazartesi günleri. Bu da böyle bir anım olsun buralarda, ya da anım olmasını istediğim bir uydurma hikaye..
Milattan sonra üçyüzyetmişbeş yılında başlayan kavimler göçü ile insan çağlarından biri biterken bir diğeri başlıyordu. Göçler devri bittiğinde ise kök salmaya başladık, güvenli habitatımızdan çıkmaya korkar olduk. İçimize kapandık, kendimizi haklı gören tarih kitapları yazdık, üstün olduğumuza inandırdık kendimizi. Ta ki, ne zamana kadar, göreceğiz.
Adam kızın elini tutmak istedi, güzel bir gün geçirmişlerdi ve günün sonunda da güzel bir yemekle taçlandırıyorlardı birşeyleri. Gözlerinin içine bakmak istedi, mutlu bir haftasonu geçirmişlerdi beraber, kızın gözlerinde de o mutluluğu görmek istiyordu..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder