Eşitlik, Adalet ve Daha Fazlası.. Az Sonra...

Eşitlik, Adalet ve Daha Fazlası.. Az Sonra...

  • 0
salary cap, kapitalist insanın konu elindeki ürünü pazarlama olduğunda ne kadar adaletli olabileceğinin bir göstergesi. en azından bana öyle geliyor. detaylarına girmeden kısaca değinmek gerekirse salary cap denilen nane, amerikan ulusal basketbol ligindeki katılımcı takımlar arasındaki rekabeti en üst düzeyde tutabilmek ve takımların mücadele gücünü olabildiğince birbirine yaklaştırmak için konulmuş finansal bir limitleme mekanizması. aynı organizasyonda benzer motivasyonla konulmuş buna benzer bir çok kural daha var. 

kapitalist insanın konu ürün pazarlaması olduğunda yaptıkları göz alıcı. yine benzer konuda, başrolünde genç ve olgun kızların sevgilisi gael garcia bernal'in oynadığı No isimli filmde de dikta hükümetinin düşürülmesine yönelik Şili'de yapılacak bir referandumda sol muhalefet yanında yer alan bir reklamcının referanduma nasıl etki ettiği anlatılıyor. 

peki yeni bin yılda daha adaletli, daha eşit bir haya sürebilmek için, gelecek kutsal kitabın dünya üzerindeki hayatı tanrıların izlediği bir reality show olarak mı yansıtması gerekiyor?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder