Löppe, Trileçe ve Rotten.com Üzerine İncelemeler

Löppe, Trileçe ve Rotten.com Üzerine İncelemeler

  • 2
Avrupa'nın çeşitli parklarında minimum otuz yaş üstü bir takım adamların, demir bilyelerle oynadığı, mantığını çözemediğim ve lakin strateji dolu olduğuna inandığım bir oyun var. Çocukluğunu bilyeler uğruna heba etmiş bir insan olarak oynadığım herhangi bir türe benzetemedim. Fotoğrafların ait olduğu casablanca'ya yaptığım gezi sonrası çeşitli anahtar kelimelerle web'de aramaya karar verdim lakin ulaştığım sonuçlar gezi parkı eylemleri sonrasında ele geçirildiği iddia edilen "demir bilye düzenekli bombalar"lı haberler oldu. Yardımcı olabilecek insanlara burdan çağrımdır.
Başlıktan devam. Löppe kelimesi benim büyüdüğüm çevrede hafif büyükçe olan bilyelere verilen adlandırmaydı, bu ismi araştırınca pek çok insanın da aynı isimlendirmeyi kullanmış olduğunu göreceğimi düşündüm lakin böyle bir şey olmadı. Burda hayal kırıklığı efektini kafanızda canlandırabilirsiniz.
A.'nın deyimiyle, zamanın derin web'i olan rotten.com'u -bunca yıldır ziyaret etmedim, etmeyi de düşünmüyorum- hayatının aynı dönemini farklı bölgelerde yaşayan farklı çocuklar olarak duymamızı mirc'in varlığı yeterince karşılamıyor gibi. Bir anda tüm türkiye'yi ele geçiren trileçe çılgınlığı mesela, aklıma her geldiğinde beni şaşırtan bir konu. Nasıl oluyor da bir gün kalktığımızda tüm dünya trileçe olmuş oluyor, bu gelişimi erken safhalarından beri takip etmeme rağmen hiç bir zaman böyle bir trileçe çılgınlığı yaşanabileceğini düşünmemiştim. Bir gerilla örgütlenmesi ile alttan alta organize olmuş ve paralel davalarının yükselmesiyle sanki gülen cemaatinin yerini almaya and içmiş bir yapılanma. Ki son gelen haberlere göre de pastanelerin elektronik levhalarında ikinci sıraya kadar yükselmiş.

2 yorum :

  1. Pétanque

    http://en.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9tanque

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bilgi için, 2010 yılında izmir'de dünya şampiyonası bile düzenlenmiş. Vay ki vay!

    YanıtlaSil