Slav Kardeşliğinin Doğduğu Şehir

Slav Kardeşliğinin Doğduğu Şehir

  • 2
Ardına bakma mecnun 
kader almaya mı geldi beni benden? 
bunu bir daha sorma mecnun. 
neden at mı var arkamda?

Binlerce yıl önce viking akınlarından gına gelmiş olan bir takım renkli gözlü sarışın insanların şimdiki bratislava denen yerde bir araya gelerek kurdukları birlik günümüze kadar taşındı. Bu birliktelikten süper güçler, dünya savaşları, katliamlar peyday oldu da birliğin kurulduğu yer unutuldu. Eğer iyi bir slav olduğunuzu düşünüyorsanız vecibelerinizden birini yerine getirerek bratislava'yı en kısa sürede ziyaret edin.


Yerin dibine girilerek çekilen fotoğraflar sergisi, Dante'nin sponsorluğunda muhtelif mekanlarda gösterime girdi. Siz de araftaki yerinizi terk ederek bu güzel sergiyi görebilir ve ne bok yiyorum ben bu hayat ile diyerek kendinize çeki düzen verebilirsiniz..

Gözler  ruha açılan pencereler ise, ölülerin gözlerinin madeni paralarla kapatılması da pencereleri kapatmak anlamına mı geliyor yoksa Hades'e verilen köprü geçiş ücreti mi sadece? Duvarlar ise şehrin ruhunun yansıması tartışmasız, alt kültüre ait mesajları, zeki demirkubuz'un nuri bilge ceylan'dan daha iyi olduğuna dair iddialı ve bir o kadar kesin tespitleri, bağzı kızların aslında diğerlerinden daha güzel olduğu gerçeğini duvarlardan öğrenebilirsiniz. Gözünüz duvarlarda, aklınız bir karış havada olsun..

Yoldan çıkıp, hayatın kenarlarında bir yerlerde çekici beklediğiniz dönemler olur. İşte bu dönemlerde o çekici gelene kadar yaptıklarınız/yapmadıklarınız belirleyici özellik gösterir. Geleceği şekillendirici adımlar atabilirsiniz ya da tamir ederim ki ben bunu deyip de makinayı dağıtabilirsiniz, risk bu mudur?


2 yorum :

  1. Ben o at kafasının teyzeoğlunu viyanada tespit etmiştim geçen yaz, sanatkar aile maaşallah yayılmışlar viyana bratislava...
    Bkz. http://photographicworksofthedrifter.blogspot.com.tr/2014/08/blog-post_36.html

    YanıtlaSil
  2. Benim at kafasının çılgın kardeşi gibi görünüyor viyana'da gezinen.. eğlenilecek at kafası vs. evlenilecek at kafası

    YanıtlaSil