Bir Pakt Şehri Olarak Varşova

Bir Pakt Şehri Olarak Varşova

  • 0
The middle classes have a truly extraordinary conception of society. They really believe that human beings ... have real existence only if they make money or help to make it.

― Friedrich Engels, The Condition of the Working Class in England
İstanbul'da iki kişi yanyana gelerek samanlığı seyran eylemeye çalışsa ya da ortalama bir gözlemeci teyze götünün kapsadığı alana eşdeğer moda sahilinde haftasonu keyfi yapayım da dese, olmuyor. Polonya'da ise hiç öyle değil işler. Bir kere insana saygı var insana, kaldırımdan yola adımını attığın anda arabalar duruyor yahu ve daha nicesi.. 
Hazır polonya ile vizeler kalktı haberlerinin üzerinden de pek zaman geçmemişken bir gitmeyi deneyin derim.

Mutluluğun formülü çok açık demişti İzel zamanında, bir sen bir ben bir de bebek. İnanası gelmiyor değil mi insanın, bence de inanmayın siz izel'in dediğine. O zaman da pek farklı değildi durum ama şimdilerde mutluluk tüketimin karesine eşit durumda. Tek dişi kalmış medeniyetin standartlarını kültür olarak yakalayamayınca daha kolay elde edilebilir versiyonuna tutunuyoruz biz de. Bir telefon, bir çanta, bir gömlek ile ingilizlik standartına erişmek globalleşmenin görmezden gelinemeyecek faydalarından olsa gerek. 

Yapılan son araştırmalara göre türkiye'deki roma dondurmacısı sayısının roma'daki dondurmacı sayısının iki katından daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?
Peki, trileçe kasırgasından sonra adım adım yaklaşan beyran tehlikesinin farkında mısınız? Türkiye sınırları içerisinde yayınlanan her blog postuna karşılık yaklaşık on arkadaş ortamında beyran övülüyor, gençlerimiz bu tuzağa birbirlerini hızla çekiyor ve dahi itiyorlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder