Netleyemediklerim #2

Netleyemediklerim #2

  • 0
uğruna, gitmeyi planladığın yurtdışı tatilinden feragat ettiğin ülke sana sırtını çevirdi.
yine.
şimdi hala sonuçlar tazeyken insanların cahilliğinden, sığırlığından bahsetmelisin. birilerini aşağılamak kendini yükseltmene -unutma, sen bunu hakediyorsun- ve daha mutlu olmana yol açacak. biz buna asansör etkisi diyoruz ama sen bizi boşver. boşver ve kaç kurtar kendini.
hey, o elindeki kahve kenya'dan mı? off bayılırım kenya'ya. uzun mesafe koşucuların diyarı. duydun mu new york maratonunu da süpürmüşler..
kafalar karıştı ki bende oluyor arada ama sen karıştırmalarına izin verme ve aman ha unutma! twitter'da, facebook'da ve belki instagram'da düşüncelerini destekler nitelikle veriler bulacaksın, aramaya inansan yeter. bak mesela, istanbul'da kullanılmış oyların yarısı geçersizmiş, biliyor muydun? yemin ediyorum sığır bunlar aaabi ya!
hazır mujica da yenice gelmişken, aralara "uruguay'a yerleşmek gerek"lerinden mi sıkıştırsan, ne dersin? hem sana bir de iyi haber vereyim, ha evet dolar da düşüyor ama o değil, uruguay'da insanla uğraşmak o kadar da zor değilmiş. 

***

beş ay önce yapılan seçimde hdp'nin aldığı oyu sığır kürtlere, kandırılmış türklere bağlayan mümin kardeşlerim! şimdi gönül rahatlığıyla muhafazakar kardeşlerinize edilen hakaretleri insanlık dışı ilan edebilirsiniz. unutmayın, siz onlardan farklısınız!

***

beş ay önce yapılan seçim sonrası doğuda yapılan kutlamaları hazmedemeyen, bahçeye bağladığı itlerini zor zapteden milliyetçi hassasiyeti oldukça yüksek kardeşlerim! orta anadolu'da yaptığınız kutlamalar ananızın ak sütü gibi, öldürdüğünüz yüzlerce insan gibi helal olsun size. bir daha zora düştüğünüzde kullanmanız için bir ışid militanını paspasınızın altına bırakıyorum.

***

merkez medya, yandaş medya, kayyum medya ya da her kim isen artık.. haber yapan insan, kullandığın dilin yavşaklığının farkında mısın? israil'in gerçekleştirdiği eziyeti tasvir ederken ikinci kere düşünme ihtiyacı duymadan "kana susamış israil ordusu" içeren cümleler kuruyorsun. peki ama zırhlı araç peşinde sürüklenen ölü insan bedenleri nasıl hala "ölü ele geçirilmiş" oluyor. haberi okurken, dinlerken senin o habere ilişkin yargılarını öğrenmek istemiyoruz haberci kardeşim o iş için köşe yazıları, yorumlar vs. var zaten.

***

beş ay önce yapılan seçim sonrası kimi dış güçler hdp'nin aldığı %3'lük oyu cemaate bağlarken, kimi dış güçler de bu oyların chp'den gelen oylar olduğunu iddia ediyordu. bu yeni seçim sonrası yaptığımız bir takım karmaşık matematiksel hesaplamalar sonrasında bu %3'lük oyun, bir takım ayakkabı kutuları içinde, aslında akp'den geldiği ortaya çıktı. 

*** 

demokrasi, öyle bir seçim ile birkaç sandık ile bohçasını hazırlamış gelin misali at üstünde gelmeyecek. akp örneğini söylemeye gerek yok ama hdp bile gelse iktidara mücadelesiz bir demokrasi gelmeyecek ve hatta gelmemeli de. bunu mücadele ederken ölen onlarca, yüzlerce, binlerce insanın ardından söylemek anlamsız belki de.. siz biliyordunuz, ben de öğrenmeye çabalıyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder