Herşeyin Farkındayım ve Bu Durumdan Memnun Değilim

Herşeyin Farkındayım ve Bu Durumdan Memnun Değilim

  • 0
Tarih, AKP’nin açık faşizme adım adım tırmanışında, ne yazık ki “sol” mahallenin farklı kollarından gelen desteği de yazacak gibi. 2002’de iktidara gelen AKP’ye önce sol liberaller, “sivilleşme, askeri vesayeti geriletme, statükoyu yıkma” adına destek verdiler ve 2010 anayasa değişikliği ile ilgili koydukları “Yetmez ama evet” tavırlarıyla desteklerini taçlandırdılar.

Yukarıdaki cümleler, pasifik okyanusunda kanat çırpan sol liberal kelebeklerin AKP'nin geldiği noktada ne kadar da etkili ve sorumlu olduğunu anlatmak için yazılmış yazılardan bilmem ama kaçıncısının ilk cümleleri. Yazarımız bu yazısına J'accuse... hamlesi ile başlıyor. Kılıcını nasıl da atikçe çekiyor görmenizi isterdim doğrusu. Sivilleşme, askeri vesayeti geriletme gibi gerekçelerle AKP gibi bir partiyi desteklemenin ne kadar da manasız olduğunu hatırlatıyor bizlere. Sağolsun, varolsun! AKP ile statükoyu yıkmakmış, güldürmeyin beni! 

Tam da burda geleceğe dönen bir ulusalcı motifini konuk ediyoruz.

Tehlikenin farkında mısınız arkadaşlar, gelmekte olan şeriatın, kaldırılmakta olan andımızın, kurum isimlerinin önünden kaldırılan tclerin, on kasımlarda durulmayan saygıların, görüşülmekte olan terör örgütlerinin, konuşulmasına izin verilen tanımlanamayan dillerin... Gelmekte olanın farkında mısınız arkadaşlar? Hala anlamadınız mı, şeriatın ayak sesleri bunlar. Ney gelmedi mi? Ama ülkeyi böldüler değil mi? Böldüler güzelim ülkeyi.

Evet böldüler pek sevgili doc brown ama sandığın gibi değil.

Zamanın cumhuriyet gazetesi ve ulusalcı taifesinin şeriat geliyor kaçın naraları atarak insanları nasıl kamplaştırdığı, muhafazakarları nasıl tek çatı altında toplanmaya ittiğinin hesaplaşması bir yerlerde yapılıyor mu? Bir paralel evrende de, şeriat geliyor diye kandırıldık yahu açıklamaları yapıyor mudur ulusal aydınlar?

Peki bu aralar, insanların ölüleri üstünde tepinmekle meşgul olan düşüncenin aşırı sağcı Avrupa devletleri ile kankilik müessesesi içinde olması sizi rahatlatır mı ulusalcılar? O zaman içiniz rahat bir şekilde destekler misiniz devletin bekası için insanlara işkence etmekten dahi kaçınmayan bu cesur insanları?

Korkmayın, yanaşın...
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder