All Star 2008 Part I

  • 0


devre arası tatilinin sonu yaklaşırken refleks olarak all star haftasonunun da yaklaştığını hissediyorum birden.bakıyorum yine kaydadeğer gelişmeler var nba'de.

genelde all star haftasonuna doğru ilerlerken takaslarla şenlenirdi ortalık bu sene de yine kural bozulmadı.biri çok mantıklı(pau gasol) biri ise kafamda soru işaretleri yaratan (shaq-marion) iki takas oldu bu sene.




pau gasol'un lakers'a takası -hem de karşılığında kaydadeğer biri gitmeden -üst düzey takımlardan olan lakers'ı kesinlikle şampiyon adayı yapar benim gözümde ki pota altında da eksikleri vardı malum böylece bunu da kapamış oldular.
pau gasol'u nba de oynadığıyla pek takip eden,seven biri değilim daha çok pota altında yumuşak kaldığını düşünenlerdenim.ama iş uluslararası alana gelince ispanya milli takımında tam bir winner olduğunu düşünüyorum ki takımı için de tam anlamıyla lider görevinde.neyse pau ile ilgili daha kişisel düşüncelerime geçmeden keseyim burda.



asıl üzerine kafa patlattığım ama birkaç nokta haricinde anlamakta güçlük çektiğim takas ise şudur ki.gönüllerin sempatiği shaq'ın ,marcus banks ve shawn "the matrix" marion karşılığı phoenix'e geçmesi olayı.olaya iki tarafıyla da bakıyorum.
miami tarafını gayet kolay anlayabiliyorum netekim dipteler ve hareket getirecek bir olaya ihtiyaçları vardı.gönderilmek için de en uygun isim shaq idi ki karşılığında da nispeten daha genç bi marion aldılar.
ama phoenix tarafından bakınca olayı manalı bulmak için bir iki küçük nokta görünüyor sadece yoksa tamamen mantıksız geliyor bana.tamam bu hızlı basketbolla şimdiye kadar batı finaline kadar çıksalar da bi türlü şampiyon olamadılar ve tamam marion ,amare ile takıştığından mutsuz olduğunu söyleyip duruyordu.ama be steve kerr neden başka bi hamle yapmazsın da gidip amare gibi bi 5 numaran varken shaq'ı alırsın.
bunun ancak tek olumlu katkısı olabilir o da amare'yi 4 numaraya çekip shaq'ı 5 numara oynattıklarında daha sağlam bir pota altına ve daha sağlam bir savunmaya sahip olacaklar.bu da tabii ki sert basketbol oynanan playofflar için artı bir yön olacaktır.ama shaq'ın hem çok yavaş olması nedeniyle hücumda alıştıkları tempoyu zor yakalayacaklar.hem de shaq'ın tempo gerektiği zamanlarda az dakika alması durumu ortaya çıkacak ve shaq da bu durumdan ne kadar memnun kalacak acaba.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder