Füzyon mutfağı

  • 2


Selaaam, ya ne diycem. bazen acıkıyorum biliyon mu canım içli köfte felan çekiyo, efenime söyliyim iç pilavı, kıymalı fırında makarna felan çekiyo. yok fırın kıymalı değil anlatım bozukluğu oldu kıymalı makarna fırında. neyse. karnım doymuyo bari gözüm doysun diyerekten bu yemek biloglarında dolaşıyorum kendi başıma. i am a lonely kovboy. bazı terimleri varmış bu yemek işinin de onlar gözüme çarpıyo. misal füzyon mutfağı diyo kimisi. neymiş bu kimyasal tepkime felan mı aceba? ya da bu göz kararı olayını ben niye hiç beceremiyorum? bu sorulara cevap bekliyorum. demişken benim de yemek kültürüne çam sakızı çoban armağanı misali bi katkım olsun diyerekten. birazdan, taaa bu saatte kalkıp muzlu puding ile bitter çikolatalı pudingi birleştireceğim. bu cesur hamleye katkılarından dolayı süt ve ötkere teşekkürler. siz de şans dileyin bana. çaaaav. arive derçi.

bi de not: i hev a driiiim. mandalina. evet benim rüyam mandalina. mandalina kabuğu kızartması nası bişey olur ki?

bi daha not: bu yaprak dökümü de iyice boka sardı afedersiniz. kitlendim kaldım da. şimdi ailenin babası ex kaymakam beyin elleri titriyodu, bi tırstı bu. ben de düşündüm acaba alzaymır mı olcak. hani geleceğe dönüş-maykıl ji fox da olmuştu bu hastalıktan. aman yareppim. eğer senaristlerden biri burayı okursa beni bulsun. açık adres. çok merak ediyorum. aha şimdi de siyah saçlı kız biriyle mesajlaşıyo, daha kocası da yeni ölmüştü halbuki. aha şimdi de boğazda kavaltı diyolar, acaba neresi. aha güzel bi yerde güzel bi kahvaltı. oooo proje diyo şimdi de. anaa kız reddettii laaan. çok çalışıyomuş. kabristana gitcekmiş. çocuk da güzel manzaralı bi yer bulmuş. acaba açık büfe mi kavaltı etceklerdi. tüh reklam girdi. anaa cem yılmaz'ın yeni filminin fragmanı çıktı. komikli film. neyse kalkıyom ben. haydin bay. baltalimanı anlaşması ?

bu kez puding sonrası not: evet denedim oldu. elimde muz tadını da barındıran bitter çikolatalı dört kase var. bi tane daha vardı onu yedim az önce. tencerenin dibini ve tahta kaşıkta kalan kısımları da esnek bir dil vasıtası ile yedim. afiyet oldu anlıycaanız. fotorafı da değiştirdim. bu mucizete ev sahipliği yapan mutfak karşınızda. o muğlak masanın üstünde işte pudingler.

2 yorum :

  1. birçırpıda belirtmek isterim ki blogunu yoruma açtıından haberdar değildim. ne zaman ki köşe bucak inceledim o minik balonu gördüm. hemen arkasından o mutfak futrafının benimle ilk iletişimi "yemekteyiz oynasa ya bu çocuk bana ne yakışırdı dimi?" oldu. bunun için endişe kaynağını ben mi yoksa loşgibimutfağın mı oluşturur bilemem. son olarak da yancıca eklerim ki o baba ya felç ya alzaymır yolunda, bir fragmanında tekerlekli sandalyede görmüştüm.
    maykıl ci fox ne güzel adam.
    yorum edebilmemiz ne güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. ufacık tefecik içi dolu turşucuk yorum balonlarım onlar. ben de yemekteyize hazırlık kampındayım bir nevi. her yaptığım yemeği, soyduğum mandalinayı felan fotoraflıyorum ki belgelerle yüzlerine vurabileyim yarışmacıların. kimle uğraştıklarını bilsinler.
    o büyük oğlanla ferhundenin arası nolcak aceb ben onu da merak ediyorum, oğuz felan da duydu hep. go canny go.
    neyise si yu leytır eligeytır.

    YanıtlaSil