Alone and Unaware, the Landscape Was Transformed in Front of Our Eyes.

  • 0


Bu kez cebime tıkıştırdığım güzel müzikler ile geldim buralara. uzun zaman önce yakalandığım post-rock sevdasının benim adıma güzide keşiflerinden red sparowes'dan bahsetmek isterim. ilk.

grubun kısa tarihçesi

anne ayrı baba ayrı los angeles lı bir ailenin sorunlu çocuklarının grubu bunlar. lise zamanlarında patlayan half life'dan kafalarını kaldırdıklarında düştükleri boşluktan çıkış merdivenini müzikte ararlar, ve bulurlar. iyikide. yine psikolojik travmaları nükseder zaman zaman özellikle de sıra şarkılarına isim koymaya geldiği vakitlerde. misal, The Sixth Extinction Crept Up Slowly, Like Sunlight Through the Shutters, as We Looked Back In Regret... demişler. yahu böyle şarkı ismi koyacağınıza az söz serpiştirin içerilere, diyen çıkmadı mı hiç :)

müzik türü üzerine tartışmalar

tamam anladık enstrümental post rock yapacağız, şarkı isimleriyle de conceptial album moduna gireceğiz diyorsunuz. ama böyle yapacağınız bakın long distance calling'e onlarınki de post rock. nasıl katatonia mın kadife seslisi jonas ile işbirliğine gitmişler, yaaaa. hadi siz de alın mikael'i yazın beraber yazın söyleyin.

basından

şarkı isimlerinin iyice zıvanadan çıkmasından yakınan ve kameralar karşısında da rahatsızlığını saklamayan iso 9000 derneği dönem başkanı blakkheim şarkı isimlerine standart paketinin yolda olduğunu açıkladı.
..tek tip şarkı sözü.. bu durum böyle devam edemez, örneğin bir ekşisözlük yazarı red sparowes'un herhangi bir şarkısı için başlık açamayacak mı. böyle olmaz. şeklinde durumu örnekliyen blakkheim, metallica'nın unforgiven 4'ü çıkarması halinde bir yaptırım olacak mı şeklinde yöneltilen soruları ise cevapsız bıraktı.

sonuç

hazır yeni albümleri The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer arzı endam etmeye başlamışken semalarda,
dinleyenler dinlemeyenlere tek kulaklıklarını uzatsın. kardeş kardeş dinlesin herkes.

kaynakça

bu arada cynic diyip duruyorum uluorta ya, ne zamandır dinlememe rağmen aeon spoke isimli progressive rock grubunu ama bizim paul masdival ilen sean reinert'ın grupları olduğunu bilmez idim. ayıp bana. sağol ekşisözlük.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder