Rüya

  • 0

yıl 2006.
"bitlis, doğunun atinasıdır. avrupa'nın değme devletlerini cebinden çıkaracak kültür madeni var bitlis sırtlarında. bitlis'ten çıkacak kültür ile türkiye nice oscar, nice nobel, nice grammy ödülleri kazanacaktır. söyle bu işi başlatan adam olmak istemez misin, he istemez misin?" şeklinde gaza getirilen, "seni bitlis'e kültür ataşesi çıkaracağız." vaadiyle kandırılan adli sicil kayfı, sağlık raporu, ikametgah derken beşyüz lira kadar dolandırılan otobüs parası, otel ücreti derken bitlis'te beş parasız kalan türkçe öğretmeninin dramı ali kırca ile ana haber bülteninde yayınlanır.
ali kırca olayın vehametinin farkında olduğundan soluğu -beşbin hare- bitlis'te almıştır sabahtan. yanından hiç ayırmadığı bağlamasıyla beraber kültür ataşesiyle söyleşisine başlar saatler yedi kırkiyi gösterdiğinde. olayın ayrıntılarının dökülmesiyle gözünden yaşlar süzülen kameramanı kimse bilmez belki ya, ali kırca'nın fake kültür ataşesi a.k. (47) ile çığırdığı ah bir ataş ver türküsü akıllardan çıkmaz yıllar boyu. video youtubelarda herkesin favorilerine eklenir. meyıldan meyıla eklenir de yollanır yahoo gruplarda.

yıl 2010.
bugün bile ne zaman izlesem o vidyoyu hüzünlenir, anneminki gibi olamıyacak hanımeller bisküvisinden bi tane atarım ağzıma. yalnızlığım aklıma gelir. kültür ataşesi mi. o, gelen yardımlarla bitlis'te açtığı berber dükkanında hala. nice gencin saçını ucuz fiyata amerikan traş ediyor doğunun kültür başkentinde.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder